Warning: Use of undefined constant cf - assumed 'cf' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 95

Warning: Use of undefined constant snippet - assumed 'snippet' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 103

Warning: Use of undefined constant snippet - assumed 'snippet' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 105

Tandfyldninger

Tandfyldinger udført professionelt og i trygge rammer

  • Vi har fokus på at give dig en tryg behandling
  • Vi bruger kun det bedste udstyr og de bedste materialer

Hvad er tandfyldninger?

De fleste har prøvet at have hul i tænderne. Når dette sker, skal hullet lukkes igen med en fyldning. Fyldningsmaterialet er blødt og lige til at forme, så det passer til den pågældende tand, hvor der skal laves en fyldning. Når fyldningsmaterialet er lagt ned i tanden, vil det forholdsvis hurtigt stive og erstatte det mistede tandvæv.

Fyldningsmaterialerne

Der findes forskellige former for fyldningsmateriale, men det mest brugte fyldningsmateriale i dag er plast. Plastmaterialet har mange fordele. Det er tandfarvet og passer derfor bedre til resten af tænderne. Det kan limes fast, hvilket gør fyldningen helt tæt. Derudover er plast meget stærkt og solidt. Plast indeholder desuden ikke tungmetaler og er derfor mere skånsom mod miljøet.

Amalgam, også kaldet sølv fyldninger, er et stærkt fyldningsmateriale, bestående af flere forskellige metaller, bl.a. kviksøl. I 2008 indførte sundhedsstyrelsen en regel om brugen af amalgam. Denne regel har betydet at tandlæger kun må benytte materialet ved særligt vanskelige huller. Det gælder bl.a. ved store fyldninger i kindtænder, da disse tænder udsættes for stort pres under tygning og derfor skal være utrolig stærke.

Hvorfor er fyldninger nødvendigt?

I dag er tandfyldninger stort set smertefri, så der er ingen grund til at være nervøs for at gå til tandlægen med et hul. Konsekvenserne af at gå rundt med et hul der ikke bliver fyldt ud, er at det blive værre og værre og i sidste ende kan føre til knogletab.

Kontakt

Åbningstider

Vores målsætning:

Vi har et overordnet mål: At give dig den bedste tandlægeoplevelse, ligefra du kommer ind i klinikken til du forlader den igen.

Læs mere om klinikken
33 22 04 35