Warning: Use of undefined constant cf - assumed 'cf' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 95

Warning: Use of undefined constant snippet - assumed 'snippet' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 103

Warning: Use of undefined constant snippet - assumed 'snippet' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 105

Proteser

Hel -eller delprotese? Det er vigtigt at vælge den rigtige type protese

  • Vi har erfaring med proteser, og ved hvad der er det rigtige for dig.
  • Vi kan give dig  råd og vejledning på området, hvis du er i tvivl.

Du er meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål vedrørende proteser eller læse nedenstående, der giver et indblik i de forskellige typer proteser og deres funktion.

Hvad er en protese og hvornår kan det være relevant at få en protese?

Hvis man mangler en eller flere tænder, kan en protese være en mulighed. Der findes flere typer proteser, henholdsvis hel- eller delprotese. Ens for dem begge er at de kan tages ud, modsat implantater, der sidder permanent fast.

Ligesom med kroner og broer, er det muligt at fremstille en protese, så den ser naturlig ud, dog vil en protese aldrig komme til at føles ligeså naturligt som en permanent løsning ligesom et implantat.

  • Helprotese: En helprotese erstatter en hel tandrække i kæben. Den sidder fast ved hjælp af et naturligt vakuum, der opstår mellem protese og gummer.
  • Delprotese: Denne type protese kan erstatte en enkelt eller flere tænder.  Protesen sidder fast på de resterende raske tænder ved hjælp af et vakuum-tryk samt en bøjle der er fastsat til de naturlige og raske tænder.

Hvordan er det at have en protese?

Det kræver tilvendning at gå med en protese. I starten kan man føle at man lyder anderledes. Nogle kan kan også have det svært ved at vende sig til tanken.

I starten kan der forekomme ømhed i gummerne. Hvis ømheden ikke forsvinder, skal protesen eftertjekkes og muligvis rettes til. Dette er noget som tandlægen skal gøre!

En god idé er også at tage protesen ud en gang i mellem, så gummen kan hvile.

Rengøring og vedligeholdelse

Protesen skal vedligeholdelses ligesom ”rigtige” tænder. Dvs. den skal børstet, gerne med en protesebørste, samt tandpasta med lavt slibemiddel eller håndsæbe i KOLDT vand. Det varme vand kan nemlig få den til at ændre facon. Man skal altid tage protesen ud når den skal børstes. Det er også en god idé at skylle protesen hver gang man har spist, så du undgår at der sætter sig madrester.

Bemærk at reglmæssige eftersyn er et must! En protese kan med tiden belaste gummen så meget at den, vil begynde at svinde. Derfor skal protesen, med jævne mellemrum, eftertjekkes og justeres.

Kontakt

Åbningstider

Vores målsætning:

Vi har et overordnet mål: At give dig den bedste tandlægeoplevelse, ligefra du kommer ind i klinikken til du forlader den igen.

Læs mere om klinikken
33 22 04 35