Warning: Use of undefined constant cf - assumed 'cf' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 95

Warning: Use of undefined constant snippet - assumed 'snippet' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 103

Warning: Use of undefined constant snippet - assumed 'snippet' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tandlaegevesterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/embedit-pro/embed-it-pro.php on line 105

Kroner og broer

Krone og brobehandlinger i høj kvalitet

 • Vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning, så du bliver tilfreds.
 • Vi samarbejder med Københavns dygtigste tandteknikker, der sikre dig høj kvalitet og et flot resultat.
 • Vi anvender kun de bedste materialer, der sikre dig en høj kvalitet.

Hvad er en tandkrone og hvornår er den nødvendig?

En tandkrone er en beskyttende kappe, som omslutter og dækker den resterende tand. En krone påsættes når det ikke er muligt eller forsvarligt at reparere tanden. Det kan være hvis tanden er knækket eller hvis den ikke længere kan laves med en almindelig fyldning. En krone kan også påsættes hvis en tand er misfarvet eller misdannet. Fælles for tandkronen er, at den ser naturlig ud og føles som en rigtig tand.

Hvis en tand er rodbehandlet og der ikke er meget tand tilbage, kan det blive nødvendigt at lave en opbygning, der sidder fast i tandroden med en stift. Dette udføres af en tandteknikker.

Sådan foregår behandlingen:

Behandlingen vil typisk foregå over to omgange

1 besøg

 • Først slibes tanden, hvilket foregår under lokal bedøvelse.
 • Der tages aftryk af tanden, så kronen kan blive støbt.
 • Imens den rigtige krone støbes, påsættes en midlertidig krone.

2 besøg

 •  I samarbejde med vores dygtige tandteknikker, færdiggøres den rigtige krone, så den passer til munden, både hvad angår farve og størrelse.
 • Kronen sættes fast ved hjælp af et tynd lag cement.

Hvad er en bro og hvornår er en bro nødvendig?

Har man mistet en eller flere tænder, kan disse erstattes af en bro, som egentligt består af flere kroner sat sammen. Dens formål er ikke kun at erstatte manglende tænder, men også at styrke de tilstødende nabotænder. Da broen cementeres fast på de naturlige tænder, vil den hurtig komme til at føles som sine naturlige tænder.

For at kunne lave en bro, kræver det minimum to nabotænder, der kan holde broen fast. Hvis dette ikke er muligt, anbefales det i stedet at få isat implantater, da implantater ikke involverer nabotænderne. En bro vil dog være en fordel hvis der ikke er nok kæbeknogle til at kunne indsætte et implantat. Læs eventuel mere om Implantater.

Materialet

Der findes forskellig typer kroner. På Tandlæge Vesterbro benytter vi os af følgende:

 • MK-krone: En krone fremstillet af både porcelæn og metal. Kronen besidder en inderkappe lavet af metal, og har flere lag porcelæn på ydersiden. Denne type krone er meget  anvendt eftersom den er yderst holdbar og ligner en naturlig tand.
 • Ren porcelænskrone: En krone i ren porcelæn ser naturlig ud. Denne type krone laves hvor der ønskes optimal æstetik. Det gælder blandt andet fortænderne. Ligesom med MK-kronen, har denne krone også et skelet, dog ikke af metal, men derimod af ”Zironia”, som er et hvidt, keramisk materiale. Det gør at den fremstår mere klar og lys i forhold til MK-kronen.
 • Guldkrone: Denne type krone er den ældste og stærkeste. Den er ”blød” og rar at bide på, men er ikke så naturlig som de øvrige, hvorfor flere vælger den fra.

Holdbarhed

Holdbarheden på henholdsvis kroner og broer, afhænger af forskellige ting, fx din mundhygiejne, brug af tandtråd, bidekraft, kronens type osv.

En krone kan holde i mange år, men kan gå løs med tiden og skal fastgøres igen. Det kan være svært at sige holdbarheden på en krone, men det er de færeste kroner der ikke holder mere end 10-15 år.

Kontakt

Åbningstider

Vores målsætning:

Vi har et overordnet mål: At give dig den bedste tandlægeoplevelse, ligefra du kommer ind i klinikken til du forlader den igen.

Læs mere om klinikken
33 22 04 35